Knowledgebase

Ce fac dacă nu se sincronizează bonurile fiscale din POS în contul online?

  1. Se verifică în POS la Setări- Sincronizare daca nu este din greșeală bifată opțiunea de Dezactivare sincronizare în fundal. Dacă este bifată atunci se debifează și se efectuează Sincronizare tot, apoi se reloghează.

2. Se verifică ca versiunea de POS să fie cea actuală, în caz contrar se efectuează o actualizare la Setări- Actualizări- Reinstalează fortat 

3.Se dă un restart la calculator

4. Se verifică dacă există vreun bon care să fi avut eroare la imprimare. Erorile se pot verifica pe lista de erori din tutorialele aferente driverului utilizat  FiscalNet sau FiscalWire. După corectarea erorii, se regenerează bonul fiscal și se reîncearcă imprimarea (se apasă iconița în formă de ochi, la secțiunea Răspuns se verifică răspunsul trimis de driver, iar după remediere, se apasă Regenerează bonul fiscal și Reimprimare)

5. Se verifică dacă există un bon care să conțină CUI, iar acesta să nu se fi sincronizat cu agenda de contacte (în acest caz este necesară intervenția departamentului tehnic)

 

Pentru departamentul tehnic:

1. Se verifică scriptul de sincronizare astfel:

Se apasă combinația de taste Win+R apoi se va scrie în căsuța de executare taskschd.msc.

Se verifică dacă există și este funcțional scriptul de sincronizare ”Cron task” din folderul Task Scheduler Library / POSTasks

"Last Run Time"  arată data și ora ultimei execuții a scriptului. Trebuie să fie ora și minutul actual, max. 1 minut diferență.

Daca nu există taskul, îl creăm, introducând într-o căsuța CMD rulat cu drepturi de admin, următorul rând:

SCHTASKS /CREATE /SC MINUTE /TN "POSTasks\Cron task" /TR "c:\xampp\scheduled_task.bat" /RU SYSTEM /F

Acest task nu se șterge decât dacă este șters de un antivirus.

În funcție de antivirusul instalat pe calculator, trebuie adăugat în lista de excepții de la scanare folderul c:\xampp.

Verificăm funcționalitatea cron-ului in browser prin localhost/?cron