Knowledgebase

Erori intalnite in FiscalNet

În cazul în care se utilizează driverul FiscalNet în comunicarea cu aplicația BOCP:

Soluție: Contactați suportul firmei Real Life. Asigurați-vă că ați transmis corect CUI-ul firmei și seria casei de marcat pentru care s-a comandat licența.

Soluție: Generați raportul Z

Soluție: După ce s-a remediat cauza pentru care a rămas bonul deschis se apasă Anulare și retrimitere bon sau Anulare bon blocat, după care se reîncearcă reimprimarea bonului din BOCP

Soluție: Se verifică dacă a fost scos Z-ul în ultimele 24 de ore, iar dacă nu a fost scos trebuie scos. Dacă Z-ul a fost scos, iar eroarea persistă, se repornește driverul. Dacă în continuare problema persistă, se contactează distribuitorul autorizat al echipamentului fiscal/casei de marcat sau firma contractată pentru efectuarea service-ului acestuia/acesteia.

Soluție: Setați casa de marcat în modul PC, închideți și reporniți driverul. Dacă este setată corect casa de marcat, pe driver se va afișa seria casei de marcat. La casele de marcat de tip Daisy, pe ecran ar trebui să apară un cablu USB, iar la casele de marcat de tip Datecs, pe ecran scrie mod PC

Soluție: Verificați conexiunea cu casa de marcat, dacă este în mod PC, dacă la Device Manager apare portul în care este introdusă casa de marcat și ce port apare configurat la setările driverului. Scoateți cablul și introduceți-l în portul corect. Dacă nu aveți alte porturi libere, atunci setați portul COM corect în setările driverului. Este posibil să fie necesară o repornire a casei de marcat sau o repornire a driverului. 

Soluție: Se verifică corectitudinea bonului emis. Dacă nu se poate corecta discountul pentru a regenera informațiile din structura bonului, atunci se recomandă anularea bonului de vânzare, anularea bonului blocat din driver și emiterea unui nou bon de vânzare cu informații corecte.

Soluție:  La Setări la Stații case de marcat să fie configurate departamentele de încasări conform celor setate în casa de marcat, iar la Sistem- Setări cont- TVA să fie configurate pentru fiecare cotă utilizată "group tax" aferente driverului Fiscalnet

Soluție: Se efectuează un update al aplicației. Dacă problema persistă se poate seta un mailserver propriu de trimite a emailurilor din driver la Setări driver- Optiuni - Setări SMTP mail. Dacă nici după aceste setări nu se trimite emailul, atunci se recomandă extragerea direct din aplicație a rapoartelor și trimise manual pe email, întrucât dezvoltatorii driverului nu mai susțin acest serviciu. 

Dacă există un bon blocat, printat doar pe jumătate și eroarea din driver nu dispare după anularea bonului blocat, atunci se apasă Închidere bon blocat, se efectuează setările departamentelor, în POS se sincronizează setările și nomenclatoarele, apoi se regenerează bonul și se reimprimă.

Soluție: Dacă sunt probleme în denumirea produsului, se intră pe fișa produsului, se elimină caracterul care cauzează probleme, apoi se regenerează bonul de vânzare și se reimprimă. 

Dacă sunt probleme cu cotele TVA. De exemplu la o firmă neplătitoare de TVA, apare pe bon un produs ce se vinde cu TVA 19%. Se corectează de pe fișa produsului TVA-ul, se readaugă produsul pe bon, se regenerează bonul și se reimprimă. Ulterior se verifică dacă mai există în nomenclator și alte produse cu TVA incorect si se corectează bulk https://kb.bocp.eu/view/0/347-configurare-schimbare-tva-la-mai-multe-produse-deodata.html

Soluție: Dacă raportul X nu se printează nici din BOCP, nici din driver și nici din casa de marcat se ia legătura cu furnizorul casei de marcat pentru a remedia problema. 

Soluție: Se actualizează aplicația la versiunea cea mai nouă

Soluție: Se aduce casa de marcat în mod vânzare

Soluție: Se verifică sintaxa bonului să fie corectă, se repornește casa de marcat, iar în ultimă instanță se contactează furnizorul casei de marcat pentru a verifica dacă nu a rămas bon blocat în memoria casei de marcat. 

Dacă în cazul driverului FiscalNet Plus nu se transmite suma de plată pe terminalul bancar

Soluție:  Se verifică la Setări driver - tab-ul Opțiuni - să fie bifat Trimite automat sumă către POS bancar la încasare cu card