Knowledgebase

Prezentare interfață POS

Interfața POS este o interfață simplificată pentru efectuarea vânzărilor cu casa de marcat, cu facilitățile și avantajele oferite de soluția în cloud BOCP.

După autentificare se vor sincroniza produsele, serviciile și contactele din contul BOCP online. Pentru sincronizarea inițială este nevoie de acces la internet (pe durata sincronizării).

Se va deschide pagina de pornire cu lista vânzărilor de azi, unde se vor vizualiza doar vânzările efectuate de utilizatorul autentificat.

În partea stângă, lângă sigla BOCP se găsește iconița pentru Meniu , unde se află Lista produse, Agenda contacte și Setările.

Sub Setări, pe primul tab, Generale este afișat IP-ul serverului și datele casei de marcat, setate din contul online, pentru acest POS.

Opțiunile de permitere utilizatorilor de aplicare discounturi se configurează din BOCP online de către admin.

Important!

Pentru a emite bonuri fiscale trebuie să ai instalat cel puțin Windows 10 tip x64

Tot aici în secțiunea Opțiuni vânzare se pot seta numărul de vânzări care pot fi deschide în același timp, se poate verifica dacă sunt permise vânzările peste stoc (de către administrator), opțiunea de a permite utilizatorilor să adauge servicii cu valoare negativă sau de a edita discounturile aplicate pe produse în lista de produse cât și opțiunea de a ascunde din lista de produse cele care nu sunt pe stoc sau opțiunea de a adăuga mai multe produse deodată din selectorul de produse.

Tot aici se afișează procentul permis pentru acordare discount setat de către administrator dacă utilizatorii au drepturi de acordare discount.

Pe al doilea tab - Actualizări se află setările pentru update-ul versiunii softului, unde se poate alege între cel Instant și cel De noapte (adică în fiecare zi la prima pornire) sau se poate dezactiva opțiunea de tot. Dacă versiunea curentă nu corespunde cu versiunea cea mai recentă se poate actualiza manual apăsând butonul Reinstalează forțat.

Pe următorul tab - Sincronizare există opțiunile de resincronizare nomenclatoare sau resincronizarea tuturor datelor din cont. În mod standard datele se resincronizează automat în fundal, însă pot apărea cazuri în care să fie necesară o resincronizare manuală.

De exemplu:

Pe tab-ul Nomenclatoare se pot vizualiza grupele de produse virtuale setate și regulile de discount care se aplică conform configurărilor efectuate de către administrator în contul online.

Tab-ul Log-uri păstrează un istoric și ajută personalul tehnic în identificarea eventualelor erori apărute.