Knowledgebase

Adăugare instalație-echipament în modulul Dispecerat Service

Introducere

Pentru a identifica ușor echipamentele vândute și a centraliza informațiile legate de mentenanțe, reparații efectuate și programările de revizii, este necesar adăugarea echipamentelor în sistemul BOCP.

Înainte de adăugarea instalațiilor/echipamentelor este necesară efectuarea unor setări importante. Descriere despre aceste setări găsiți în link-urile următoare:

Setări inițiale Dispecerat Service

Configurări Dispecerat Service

Adăugarea instalațiilor/echipamentelor se realizează în modulul CloudCRM - Dispecerat Service accesând tab-ul Instalații/echipamente prin butonul Adaugă instalație/echipament.

Se completează denumirea instalației, se alege tipul de instalație din lista predefinită.

Se completează seria unică (dacă este cazul) și se alege Zona teritorială din lista predefinită.

Dacă un echipament/instalație are aleasă zonă teritorială, tichetul care conține echipamentul/instalația respectivă se poate aloca numai către tehnicianul/tehnicienii care sunt alocați la aceeași zona teritorială ca și echipamentul.

Se selectează clientul (dacă nu există, se creează prin butonul Adaugă Contact) și dacă echipamentul deja s-a pus în funcțiune, se selectează data punerii în funcțiune după care se salvează.

Punere în funcțiune echipament

Pentru punerea în funcțiune al echipamentului se accesează echipamentul creat din lista instalații/echipamente prin iconița sub formă de ochi.

Se editează, se alege din calendar data de punere în funcțiune și se salvează.

Prin butoanele destinate, se generează procesele verbale de punere în funcțiune și de predare.

În tab-ul Documente Emise se regăsesc procesele verbale generate.

În tab-ul Editare alte detalii se pot încărca imagini ale echipamentului, ori prin butonul Choose Files, ori prin metoda drag&drop.

Tot aici se afișează locația echipamentului conform adresei de client selectat pe hartă google MAPS integrată în BOCP.

Se poate edita adresa, sau se poate alege pe hartă poziția echipamentului și prin butonul Salvare Coordinate se salvează locația.

Ca să funcționeze corect afișarea locației prin google MAPS, trebuie obținut cheia API de la Google și trebuie introdus în câmpul Cheie API pentru google MAPS.

În tab-urile Istoric revizii și Istoric tichete se pot vizualiza ce revizii au fost efectuate și câte tichete au fost deschise pentru echipamentul curent.