Knowledgebase

TEHNICIAN DISPECERAT SERVICE

Introducere

Acest curs este dedicat utilizatorilor care au rolul de Tehnician Dispecerat Service.

Preluarea tichetelor alocate

Tehnicianul se loghează în aplicație de pe mobil, tabletă sau laptop.

După logare, deschide un tichet alocat lui din meniul CloudCRM - Dispecerat Service - Tichetele mele prin iconița sub forma de ochi.

Tichetul va fi preluat prin apăsarea butonului destinat.

Depinzând de setările modulului, după preluare tichet mai pot să apară butoane suplimentare de confirmare stadii, cum ar fi:

Aceste butoane înregistrează data și ora acționării, astfel se poate contoriza timpul necesar deplasării.

Dacă la crearea echipamentului s-a înregistrat locația acestuia, atunci în tichetul de intervenție în tab-ul Harta se poate vizualiza locația cu ajutorul googlemaps integrat.

Înregistrarea informațiilor pe tichet

În tab-ul Procesare, dacă există checklist (revizie) asociat tichetului, atunci trebuie bifate punctele checklistului. Se poate confirma, sau se poate înregistra o problema constatată în fiecare linie.

Prin butoanele destinate se poate înregistra Defect, Piesă necesară de schimb, o Constatare.

În cazul înregistrării defectelor și pieselor necesare, acestea se aleg dintr-o listă predefinită (listele se definesc la configurarea echipamentelor de către configurator dispecerat).

La fel, se poate înregistra Km parcurși (unde se specifică în mod obligatoriu atât timpul petrecut cât și prețul/km) și Ore lucrate.

Afișarea/ascunderea acestor butoane se poate personaliza la setările modulului.

În secțiunea Poze tichet se pot încărca poze la tichetul respectiv.

Creare fișă service în Workmanager din tichet

Există posibilitatea de a crea fișă service în Workmanager (trebuie să fie activ modulul Workmanager în cont) dintr-un tichet prin butonul Creare fisa service Workmanager

Este util în cazurile în care un tehnician se deplasează la client pe baza tichetului din dispecerat și constată că echipamentul trebuie preluat în service.

Sistemul va prelua datele echipamentului din modulul Dispecerat Service, va crea o fișă echipament în modulul Workmanager și se vor lega cele două echipamente pentru fișele viitoare.

Se verifică automat dacă există tipul echipamentului definit în modulul Workmanager, identificarea se face după denumire, este recomandat ca tipurile de echipamente să fie la fel definite în ambele module. Dacă nu există tipul echipamentului, sistemul va crea în modulul Workmanager.

Totodată, la crearea fișei service vor fi preluate datele și adresa clientului.

Se generează automat și procesul verbal de preluare, pe care poate să semneze clientul la fața locului dacă documentul s-a deschis de pe o tabletă sau telefon.

Pe un Tichet dispecerat legat de o Fișă Workmanager, se afișează numărul fișei respective și invers, pe Fișă Service se afișează numărul tichetului care se poate deschide printr-un click pe buton.

În lista Tichete Dispecerat se afișează o iconiță prin care se poate deschide fișa service.

În Lista fișe din modulul Workmanager se afișează o iconiță prin care se poate deschide tichetul.