Knowledgebase

Prezentare setări și procedura de vânzare din interfața POS ”Hybrid”

Introducere

O soluție inovativă, pentru vânzări cu o viteză sporită, fiind un software instalat local, pe calculator, în magazinsupermarket, magazin mixt sau retail, cu avantajele și facilitățile oferite de soluția noastră cloud BOCP, conectat prin internet.

Sincronizarea vânzărilor, implicit modificările de stoc, se vor face în contul online, în fundal, în fiecare minut, dacă există conexiune la internet sau când va exista conexiune la internet. Aceasta este caracteristica de sistem hibrid – online/offline.

Procedura de lucru și configurare setări

După terminarea procedurii de instalare (de care se ocupă echipa noastră de la tehnic), se deschide o fereastră nouă într-un browser la alegere și se testează, în bara de adresă, localhost apoi se apasă tasta Enter.

Se va deschide o pagină, ca în imaginea de jos, unde trebuie introduse datele de acces folosite și la logare în contul online.

După autentificare se vor sincroniza produsele, serviciile și contactele din contul BOCP online. Pentru sincronizarea inițială este nevoie de acces la internet (pe durata sincronizării).

Se va deschide pagina de pornire cu lista vânzărilor de azi.

În partea stângă, lângă sigla BOCP se găsește iconița pentru Meniu , unde se află Lista produse, Agenda contacte și Setările.

Pentru mai multe detalii despre setări accesați linkul de mai jos:

https://kb.bocp.eu/view/0/734-prezentare-interfata-pos.html

Procedura de vânzare

După ce se verifică setările, se pot începe vânzările apăsând pe logo-ul  sau din meniul Setări se selectează Vânzări apoi butonul Vânzare nouă.

Se va deschide un Bon de vânzare gol în care se pot scana deja codurile de bară, sau se introduce denumirea sau codul produsului.

Adăugare produse pe bon

Produsele se pot adăuga pe bon prin mai multe metode

  1. scanarea codului de bare
  2. introducerea codului de produs în câmpul de căutare
  3. apăsarea butonului Produs

Prin apăsarea butonului Produs se va deschide lista categoriilor și a produselor. Pentru a vizualiza produsele doar dintr-o anumită categorie se apasă pe categoria dorită. 

Produsul se poate căuta după cod sau denumire în căsuța de căutare, apoi se apasă butonul Selectează pentru a-l adăuga pe bon. 

În coloana Stoc Global prin click pe buton se afișează într-un popup disponibilitatea produsului în punctele de lucru - util în cazul în care nu avem pe stoc în punctul nostru de lucru, dar putem verifica dacă în alte puncte de lucru există pe stoc produsul respectiv. Datele sunt luate în timp real de pe server, astfel pentru această opțiune este necesară conexiune la internet.

Dacă există mai multe produse ce trebuie adăugate pe bon, pentru a nu ieși din interfața de selectare de fiecare dată când se selectează un produs, la Setări se bifează opțiunea Adaugă mai multe produse. Apoi pe vânzare, la selectarea produselor se apasă butonul Selectează din dreptul fiecărui produs ce se dorește a fi adăugat pe bon.

Adăugare Servicii pe bon 

Serviciile se pot adăuga pe bon prin apăsarea butonului Serviciu.

Dacă serviciile sunt predefinite în BOCP online, atunci se pot selecta direct de pe lista de servicii și se adaugă pe bon prin apăsarea butonului Selectează

Dacă nu există servicii predefinite, se poate adăuga manual un serviciu prin completarea denumirii serviciului și introducerea cantității și prețului, apoi se apasă butonul Adaugă.

Metode de încasare

Există posibilitatea de a încasa bonul fiscal cu card, tichete, voucher, glovo sau cash.

Adăugare discount-uri pe bon

Discounturile pe bon pot fi adăugate automat sau manual.

  1. Automat, atunci când în online discounturile sunt predefinite pe fișa produsului. La adăugarea produsului pe bon, se va adăuga încă un rând cu discount așa cum este definit în online, procentual sau valoric.
  2. Manual
    • Discount per produs care se aplică doar pe un rând. Se apasă iconița de discount  de pe produsul pentru care se acordă discountul,  se introduce valoarea dorită și se bifează tipul discountului Valoric sau Procentual.
    • Discount global care se aplică la toate produsele de pe bon. Se apasă butonul Discount de pe bon, se introduce valoarea dorită și se bifează tipul discountului Valoric sau Procentual. Sub produse se va afișa o informare cu discountul aplicat .

Pentru a elimina un discount se apasă iconița din dreptul discountului.

Mai multe informații despre adăugarea manuală a discounturilor se pot citi aici https://kb.bocp.eu/view/0/376-cum-adaug-in-pos-un-discount-pe-bonul-fiscal.html

Emitere factură

Pe bon se poate introduce și CUI-ul clientului. La închiderea bonului de vânzare, se poate emite factură, cu un singur click.

În cazul în care bonul a fost închis și bonul fiscal a fost generat și se dorește ulterior emiterea facturii fiscale, se accesează bonul respectiv și se apasă butonul Emite factura. Factura se va deschide în interfața online de unde se va putea trimite direct clientului pe email sau imprima.

Procedura de stornare/retur

Vezi aici cum se procesează retururile

Procedură Vânzări în așteptare

Dacă din diverse motive, trebuie să rămână o vânzare deschisă, se poate începe o vânzare nouă, apoi să se revină la vânzarea de dinainte.

Maximul de vânzări deschise concomitent este de 4. Dacă se dorește dezactivarea sau setarea a mai puține vânzări deschise, acest lucru se poate face la Setări - Opțiuni vânzare - Număr maxim de bonuri deschise.

Renunțare la vânzare

Vezi aici cum se procedează pentru renunțarea la o vânzare

Generare Raport X și Raport Z

La finalul zilei, cu un click se poate scoate Raportul Z sau pe parcursul zilei se poate scoate Raportul X.

 Tutorial vânzări cu casa de marcat: