Knowledgebase

Cum procesez un retur la o vânzare?

Dacă un client dorește să returneze un produs, conform legii are acest drept în termen de 14 de zile pe baza bonului fiscal în original.

Este important de verificat:

Pentru a efectua returul trebuie să se emită o factură fiscală storno și o dispoziție de plată către client, conform căreia se scot banii din sertarul casei de marcat și se returnează clientului; legea din România nu permite emiterea unui bon fiscal cu valoare negativă.

Procedură procesare retur pentru o vânzare din CloudBill POS offline

Pentru a emite un retur la unul sau mai multe produse vândute se poate proceda în două moduri:

Dacă se dorește doar stornarea parțială a unei cantități de pe bon, înainte de confirmarea stornării vânzării se poate edita cantitatea stornată.

Se va deschide o vânzare nouă cu produsul/ele stornate, valoarea bonului fiind negativă. Deoarece casa de marcat nu permite imprimarea unui bon cu valoare negativă, se bifează Rezervare și se va putea închide bonul fără generarea unui bon fiscal, astfel încât se va regla stocul.

 

Se selectează produsul care se stornează și se adaugă pe bon, se bifează opțiunea Rezervare întrucât nu se poate imprima un bon fiscal cu valoare negativă și se închide bonul.

 

În cazul unui retur pot apărea două situații:

1. Clientului i se restituie contravaloarea produsului/produselor returnate

După finalizarea bonului, apare opțiune de a emite o Dispoziție de plată, care trebuie imprimată.

Aceasta dispoziție va transmite către casa de marcat 2 comenzi:

Apoi se apasă butonul de Emitere factură, care va emite o factură storno din BOCP online. Pe acestă factură se va înregistra automat dispoziția de plată emisă din CloudBill POS offline.

Atenție!!! Aceste documente trebuie emise în aceeași zi pentru că se dă o copie după dispoziție și una după factură și clientului!

2. Clientul optează pentru înlocuirea produselor cu alte produse

În acest caz după ce se efectuează una din procedurile de retur exemplificate mai sus, înainte de închiderea bonului se poate selecta alt produs pe acea vânzare, care să aibă aceeași valoare sau o valoare mai mare. 

În cazul în care valoarea produsului înlocuitor este mai mare, atunci clientul va achita diferența, iar bonul fiscal se va genera doar cu diferența. 

 

Procedură procesare retur pentru o vânzare din CloudSales ERP online

Pentru a returna banii pentru un produs pe care clientul dorește să îl returneze, se emite o factură storno și o dispoziție de plată prin care se restituie contravaloarea produsului către client.

În ambele situații, dacă vânzarea inițială avea emisă și o factură fiscală, atunci factura storno emisă trebuie compensată cu factura inițială.