Knowledgebase

Workmanager Service Software

BOCP Workmanager, este o aplicație online care permite urmărirea procesului de preluare și reparații echipamente, management clienți, fișe service și istoric reparații.

Fiecare echipament va fi urmărit după o serie unică, iar în cazul în care nu are, atunci programul generează o serie care se poate imprima și lipi pe echipament. Se creează o fișă echipament, identificat după această serie unică și câte o fișă service pentru fiecare incident de reparație. Astfel dacă echipamentul revine de mai multe ori în service, se poate urmări istoricul reparațiilor.

Configurare

Prima dată definim utilizatorii (în pachetul de bază sunt incluși 5 utilizatori, dar se pot adăuga contra cost și utilizatori adiționali).

Utilizatorii se definesc la Sistem – Setări Cont – Utilizatori

Tipuri de utilizatori:

La editarea (sau crearea) utilizatorilor BOCP, există opțiunea de a  aloca utilizatorul în una sau mai multe grupe de utilizatori cu drepturi speciale astfel:

1. Grupa Recepționist

2. Grupa Tehnician

Funcționalități

Modulul se accesează de la CloudCRM –  Workmanager

Procesul de lucru :

Clientul prezintă echipamentul și defecțiunea.

Recepționistul creează o fișă service pentru echipament, cu datele clientului, datele de identificare al echipamentului – ID UNIC obligatoriu – (serie televizor, IMEI telefon mobil, nr. fabricație aparat electrocasnic, etc)  în Punctul de lucru la care este alocat (de ex. Magazin), și care poate estima și costul reparației.

După recepția echipamentului, acesta se poate trimite la Tehnician care se poate afla în alt punct de lucru (de ex. Service) și care plin simpla scanare a produsului transferă Fișa echipamentului în Service. După reparație, Tehnicianul trimite echipamentul reparat înapoi la Magazin unde Recepționistul scanează produsul , moment în care Fișa echipamentului ajunge înapoi în Magazin, se preiau toate costurile de reparație – inclusiv produse care nu sunt piese de schimb (de ex. baterii, cabluri, etc),  emite Factura și anunță clientul.

Normal, procedura de transfer nu se va aplica dacă Recepționistul și Tehnicianul sunt în același Punct de lucru.

Cazuri întâlnite la recepția echipamentului:

Cazul 1 – echipamentul nu a fost în service anterior (se creează o fișă nouă)

Cazul 2 – echipamentul a fost în service anterior

Se generează și se imprimă fișa service care servește ca și proces verbal de preluare în service. Acesta conține datele clientului și identificatorii echipamentului, termeni și condiții și alte texte personalizabile.

Dacă produsul se află în perioada de garanție se bifează „Are garanție” și se completează data achiziției respectiv perioada garanției.

Dacă produsul revine în service fiind în perioada de garanție se va bifa „În garanție”

Varianta PLUS 

La varianta Workmanager Plus la crearea fișei de service se alege tipul de echipament preluat unde pot fi predefinite probleme des întâlnite dintre care se alege cu bife cele aplicabile și se pot predefini servicii care vor fi comandate, și care vor apărea pe ofertă de preț și în factura fiscală.

„Tip echipament”, „Producător”, „Gama” sau opțiunile de la „Problemă” (la variantaPlus) se pot personaliza din setări.

Fișa apare pe lista reparațiilor de făcut iar tehnicienii iau fișele la rând și repară fiecare echipament. Dacă apar întrebări, se marchează pe fișă, iar recepționistul este alertat să contacteze clientul.

La varianta Workmanager PLUS după crearea fișei de service există o Etapă de evaluare în care un tehnician verifică aparatul și marchează ce probleme a identificat, ce piese trebuie înlocuite sau recondiționate și selectează lucrările care trebuie efectuate pentru a repara echipamentul.

Pentru a ușura această etapă se pot crea, în setări, checklist-uri cu defecțiuni predefinite și să se aleagă una sau mai multe defecțiuni din listă.

Rezultatul etapei de evaluare este o ofertă inițială care conține problemele constatate, piesele care trebuie schimbate și serviciile care trebuie efectuate și totalizează costurile pentru client.

Clientul poate accepta oferta iar dacă este activ si modulul CloudGest produsele se pot rezerva de pe stoc, se poate urmări ce este pe stoc și se poate plasa comandă pentru piesele care trebuie comandate. Aici se poate conecta cu modulul de CRM achiziții, prin care se pot plasa comenzi către furnizor cu piesele necesare.

Stadiul de evaluare și ofertare este opțională.

În etapa de evaluare se introduc constatările inițiale și reparațiile de efectuat.

Pe baza evaluării se trimite oferta de preț clientului.

După evaluare se trece la stadiul de reparație unde apar punctele de efectuat pe baza evaluării în formă de checklist.


Varianta PLUS cu CloudGest

La varianta Workmanager Plus cu CloudGest tehnicienii pot avea piese de schimb în gestiune privată (proprie), pot face cereri de transfer pentru piese de schimb din alte gestiuni, sau depozit, pe care le recepționează în gestiunea lor și pot să le adauge pe orice fișă la care lucrează.

În această variantă se pot seta alerte stoc pentru piese și se pot adăuga pe un necesar de comandat pentru a genera o comandă către furnizor, pe baza căreia se pot apoi recepționa piesele cu un singur click.

Alte detalii

Pe fișa de Preluare în service se listează automat un ID Fișă, prin care se poate identifica rapid și ușor echipamentul clientului, inclusiv stadiul în care se află. Se poate afișa pe site un formular online unde clientul are posibilitatea de a-și verifica online starea echipamentului aflat în service introducând ID-ul și Codul de acces.

Acest formular se personalizează din setări, după care se generează un cod care se copiază pe o pagină de pe site-ul firmei de service.

În cazul în care echipamentul revine, se face o fișă nouă de service, dar se leagă de fișa echipamentului existent, astfel există și un istoric de reparații și intervenții.

La fiecare tip de echipament se pot defini puncte de verificat (checklist pentru tehnicieni) și la fiecare punct de verificat se pot defini probleme potențiale cât și cauzele posibile.

La finalizarea reparației se generează o vânzare cu serviciile ofertate și se poate emite automat bonul de vânzare și factura fiscală. Tehnicianul poate introduce mențiuni pentru lucrările efectuate cât și costul acestora; se salvează automat cine și când a introdus lucrarea. În același timp se setează și statusul la fișă: în lucru, gata, întrebare sau alt status personalizabil din setări.

Când este gata (sau nu se poate repara) recepționistul este alertat să anunțe clientul.

La returnare se pot introduce mențiuni finale și se listează un proces verbal de predare/returnare cu lucrările efectuate și costul acestora.

Video tutorial: