Knowledgebase

Cum pot emite o factură storno?

Pentru a storna o factură, se deschide factura inițială, iar în partea dreaptă sus se apasă butonul . Pe fereastra care se deschide sunt afișate produsele care vor fi stornate. Dacă se dorește stornarea facturii doar parțial, la coloana Stornare se trece cantitatea care se dorește stornată Confirm tranzacția si emite factura storno.

La coloana Stornare se autocompletează cu cantitatea vândută, dacă factura conține mai multe poziții și se dorește doar stornare parțială se apasă butonul apoi se trece cantitatea dorită doar la produsele pentru care se face stornarea, în coloana Stornare.

 

După ce se stornează factura va apărea un tabel cu toate facturile emise către acel client pentru a se putea compensa (stinge datoria). Se bifează factura sau facturile pe care NU dorim să le compensăm și rămâne debifată factura care se dorește a fii compensată, apoi se apasă butonul

În cazul în care factura care s-a stornat avea deja o încasare, trebuie restituită suma clientului cu o dispoziție de plată (dacă s-a încasat cash) sau dacă s-a încasat prin bancă se folosește butonul , pentru a restitui contravaloarea facturii.