Knowledgebase

Export documente/articole in Saga

BOCP oferă posibilitatea de a exporta în Saga diferite documente (facturi, recepții, bonuri de transfer, bonuri de consum, bonuri de conversie etc) și a listei de articole.

Înainte de exportul documentelor, se configurează exportul, pentru descrierea configurării accesați link-ul de mai jos:

Configurare si export date catre SAGA contabilitate

Exportul documentelor

Se accesează meniul Integrări - Contabilitate - Saga - Export contabilitate

Documentele pot fi exportate în mai multe forme. În forma standard  sau în forma grupată. Pentru fiecare formă se utilizează un alt Șablon.

În forma standard documentele se exportă exact așa cum ele există în BOCP - pentru această formă se utilizează Șablonul 1.

În forma grupată articolele exportate apar grupate pe denumirea Subgestiunii și pe cote TVA - pentru această formă se utilizează Șablonul 2.

  *dacă se utilizează șablonul 2 - în cazul în care există vânzări cu bonuri fiscale - toate bonurile fiscale se exportă pentru fiecare zi sub forma unei singure  facturi 

Se alege perioada pentru care se dorește exportul, Magazia (punctul de lucru - în cazul în care se dorește ca exportul să se realizeze pe conturi analitice, daca nu, se lasă opțiunea Toate) se pot include/exclude documente cu ajutorul opțiunilor Exportă bonurile de consum, Include recepțiile în export etc, se alege Șablonul, după care pentru descărcarea datelor se apasă  pe Descarca_f.

 *denumirea de Export facturi și recepții nu face referire la faptul că se exportă numai facturile și recepțiile propriu zise, fiindcă în momentul exportului  toate mișcările din BOCP (fie ca ele provin din transferuri, facturi de furnizori, bonuri de conversie) sunt tratate ca o factură sau ca o recepție.

Exportul articolelor

În cazul în care SAGA se folosește și pentru ținerea gestiunii pe fiecare articol în parte, atunci este necesar descărcarea listei de produse din BOCP în Saga.

Descărcarea se face apăsând butonul Descarcă products_saga.csv regăsit în meniul Integrări - Contabilitate - Export contabilitate.

.csv-ul trebuie importat în SAGA la meniul Fișiere > Articole, apăsând iconița din imagine apoi selectând tip fisier .csv și calea către fișier.

După identificarea corectă trebuie alocate coloanele din .csv la coloane de import SAGA:

Coloana 1 - COD

Coloana 2 - DENUMIRE

Coloana 3 - Tip

Din păcate există o limitare în SAGA la denumire produs la 20 de caractere... așa că SAGA va defini ca fiind același produs dacă primele 20 de caractere sunt identice.

Pentru a rezolva această problemă puteți exporta lista de produse din BOCP prefixând codul produs la denumire și astfel nu vor exista două produse cu aceeași denumire.

Bifați aici pentru această opțiune

Oricum identificarea se face pe bază de cod produs.

Dacă adăugați produse noi în BOCP și exportați/importați din nou fișierul cu articole se vor prelua doar cele noi în SAGA.

ATENȚIE! Nu importați mai mult de 1000 de produse deodată în SAGA deoarece SAGA se va bloca.