Knowledgebase

Care este procesul de lucru pentru picking

Acesta este un scenariu recomandat pentru pregătirea și procesarea comenzilor venite din diferite surse:

Preluarea comenzilor

Se preiau comenzi din diverse surse care apoi apar în ERP:

Scăderea de pe stoc

La toate tipurile de comenzi punctul comun pentru a scădea de pe stoc este Bonul de vânzare, acest document reprezentând avizul de ieșire din depozit.

Bonul de vânzare se generează manual sau se poate seta autoemiterea bonului la primirea comenzii.

Listele cu comenzile preluate de pe toate platformele au un mecanism pentru a selecta una sau mai multe comenzi deodată și a emite bonul pentru comenzile dorite.

Emiterea bonului reprezintă validarea scriptică a stocului, în acest pas un operator poate verifica sau confirma disponibilitatea stocurilor în gestiune.

Emiterea bonului anulează rezervările de stoc. Este posibilă emiterea mai multor bonuri pentru aceeași comandă astfel realizând livrări parțiale.

Emiterea documentelor

În funcție de metoda de lucru folosită de fiecare companie, la primirea unei comenzi se pot imprima diverse documente pe baza cărora să se poată colecta produsele:

Pentru comenzile venite din platforme eCommerce sau adăugate prin API, putem predefini reguli pentru a emite automat factura fiscală și AWB-ul.

Modulul de Picking are un configurator și pentru imprimarea automată a documentelor generate, astfel se poate configura emiterea și imprimarea automată a facturilor pe o stație de imprimantă și a AWB-urilor pe o altă imprimantă cu alt format de hârtie.

Certificatul de garanție se generează automat pentru facturile emise și broșurile încărcate la produse sau certificatele de conformitate se pot imprima automat cu imprimarea facturii fiscale.

La platformele care suportă opțiunea se trimite înapoi automat factura emisă și numărul awb-ului generat.

Totodată se pot defini alerte pentru clienți și se trimit aceste documente prin email sau mesaj prin SMS.

Picking-ul comenzilor

Acesta este pasul în care se colectează produsele de pe raft și se pun în cutie.

De obicei la acest punct sunt deja listate documentele necesare: factura și AWB, dar programul oferă libertatea de a organiza diferit procesul și se poate emite factura și awb direct din modulul de picking.

Toate comenzile pentru care se emite bonul de vânzare automat apar în modulul de picking. Dacă se emit mai multe bonuri de vânzare atunci se face picking separat pentru fiecare bon.

La accesarea fișei de picking aceasta se alocă automat la utilizatorul care o deschide, astfel alți useri nu pot începe pregătirea unei comenzi dacă acesta deja a fost începută de cineva. (Se poate realoca la alt user dacă este necesar)

Fișa de picking se poate lista automat la crearea bonului, astfel persoanele responsabile pot porni în depozit să adune produsele pe baza fișei de picking care conține toate informațiile necesare despre client, metoda de livrare, produsele și locația lor pe raft.

Pickerlist-ul se poate identifica rapid prin scanarea codului de bare și apoi permite scanarea produselor colectate pentru a asigura cantitatea corectă și eliminarea erorilor cu produse incorecte.

Rândurile se validează automat la scanare sau se poate valida manual. 

Dacă nu este emisă încă factura atunci se poate emite pe loc factura și awb-ul direct de pe interfața de picking și imprima cu un click.

Predare la curier

Produsele predate la curier se pot marca "predate" prin scanarea codului de bare de pe AWB, astfel se închide automat procesul.