Knowledgebase

Adăugare caracteristici la produse de pe webshop

Caracteristici

Caracteristicile sunt atribute distinctive ale unui produs, cum ar fi culoarea, dimensiunea sau greutatea.

In acest articol prezentăm următoarele proceduri:

Definire și configurare caracteristici

Pentru a defini caracteristici, accesați meniul: CloudMart - Webshop - Catalog produse - Caracteristici - Caracteristici personalizate

Adăugare caracteristică

Pentru a adăuga o caracteristică, specificați mai întâi numele acesteia, apoi valorile. De exemplu, o caracteristică ar putea fi „Culoare”, cu valorile „Roșu”, „Negru” și „Albastru”.

Bifarea caracteristicilor la produse

După definirea caracteristicilor, acestea vor apărea în panoul de admin. În partea de jos a ferestrei „Detalii produs” și „Detalii site”, puteți asocia caracteristicile la produse.

Importarea caracteristicilor la mai multe produse deodată

La preluarea produselor din alte feed-uri, caracteristicile și valorile vor fi create automat pe baza informațiilor din feed. De asemenea, puteți importa caracteristicile manual la fiecare produs.

Pentru a importa caracteristicile manual, creați un fișier Excel care conține în prima coloană codurile de produse, iar în următoarele coloane, o coloană pentru fiecare caracteristică. Este important să copiați și primul rând.

Importați tabelul în Catalog produse - Import - Caracteristici. Dacă nu există încă o caracteristică din titlul coloanei, aceasta va fi creată automat și va fi alocată fiecărui produs valoarea din rândul său.

Organizarea caracteristicilor prin mapare/alocare la categorii

Dacă aveți multe caracteristici, administrarea lor poate deveni dificilă. În acest caz, este recomandat să alocați caracteristicile la categoriile de produse.

Pentru a face acest lucru, activați opțiunea pentru asociere caracteristici cu categorii - opțiunea se regăsește la Catalog - Catalog produse - Nomenclatoare - Caracteristici produse .

Apoi, accesați secțiunea Asociere cu categorii și alocați caracteristicile posibile fiecărei categorii.

La editarea produselor, vor apărea pentru selecție doar caracteristicile alocate categoriei.

Editare caracteristici la mai multe produse

La meniul Catalog produse - Multi editor - Campul caracteristici aveți o opțiune pentru a filtra produsele dintr-o categorie. Caracteristicile sunt listate în coloane. Aici puteți vedea ușor ce produse ce valori au pentru caracteristicile lor, precum și puteți aloca ușor valori noi.