Knowledgebase

Cum introduc în Webshop-ul meu informațiile obligatorii cerute prin lege?

Informații de identificare ale companiei

Conform Ordinului 225/25.04.2023 publicat în MO nr. 1110 din 11.12.2023 și intrată în vigoare de la 25 Ianuarie 2024, emisă de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), pe webshopurile/magazinele virtuale ale operatorilor economici care desfășoară activitate de comercializare sau prestare de servicii în mediul online, trebuie prezentate la loc vizibil următoarele informații:

Recomandăm clienților să afișeze aceste informații atât în footer-ul site-ului cât și pe paginile de Termeni și condiții.

Mai multe detalii pot fi găsite aici: https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/277140

În meniul CloudMart - WebShop - Grafică și aranjare - Șablon site - Footer site (recomandăm utilizarea variantei 2 de footer pentru a cuprinde toate aceste informații) se înregistrează informațiile.

Regulamentul GDPR 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date

În meniul CloudMart - WebShop - Conținut - Meniuri (recomandăm să existe un meniu în footer care se va activa la varianta de la secțiunea 1) care să cuprindă link către:

Termeni și condiții

Această secțiune este necesară pentru activarea plăților cu cardul pe site prin orice procesator de plăți online.

Secțiunea Termeni și condiții neapărat trebuie să cuprindă:

În România, legislația cu privire la returnarea produselor este reglementată prin Legea nr. 449/2003, ce vizează vânzarea la distanță a produselor și serviciilor, dar și prin Ordonanța de Urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, inclusiv în afara spațiilor comerciale.