Knowledgebase

Ștergere și arhivare produse din gestiune

Introducere

Pentru a proteja istoricul vânzărilor și a recepțiilor, doar produsele care nu au avut nici o mișcare (intrare sau ieșire) pot fi șterse din sistem.

Produsele care au avut mișcări se pot doar arhiva.
Produsele arhivate vor dispărea din lista din gestiune și din listele de selectare produs, dar vor apărea pe toate rapoartele istorice.

De exemplu un produs a avut o recepție în luna decembrie sși a fost vândut. Fiind un produs unic, care nu va mai fi rulat niciodată, se poate arhiva să nu mai apară în nomenclator. Dacă se listează rapoartele de vânzări și de stoc din decembrie, acest produs va apărea totuși în raport, în lunile sau perioadele în care a avut rulaj.

Protecție adițională pentru arhivarea produselor

Pentru siguranța rapoartelor, produsele care au stoc (în plus sau în minus) nu se pot arhiva.

Arhivarea unui produs care are stoc ar cauza acel stoc să rămână în gestiune indefinit, nemaifiind posibilă vânzarea lui deoarece produsul nu o sa mai apară la vânzare.

Astfel pentru a arhiva un produs, trebuie adus stocul la 0 mai întâi.

Cum aduc un produs la stoc 0 mai întâi?

Stocul se poate modifica doar prin înregistrarea intrărilor sau ieșirilor, astfel

un stoc pozitiv se poate aduce la 0 prin:

un stoc negativ se poate aduce la 0 prin:

Recuperare produse șterse și arhivate

Produsele șterse și arhivate se regăsesc în Gestiune -> Gestiune stoc ->Listă produse-> Produse șterse și se apasă butonul Restaurare pentru produsele care se dorește să fie readuse în gestiune.

Doar administratorul contului are acces la listă și poate restaura un produs șters sau arhivat.

Ștergerea permanentă a produselor nu este posibilă din cauza mai multor referințe interne, chiar dacă nu a avut stoc, produsul poate apărea în istoricul de procesări al utilizatorilor sau în alte locuri, sincronizări, ale căror referințe trebuie sa rămână intacte.