Knowledgebase

Configurare și utilizare OLX

Acest modul permite publicarea serviciilor și produselor pe OLX direct din contul BOCP.

Pentru configurare:

Pasul 1: Se accesează link-ul developer.olx.ro, apoi se introduc datele de acces din contul tău de pe OLX.ro, se apasă Adaugă aplicație și se completează doar câmpurile obligatorii* (fără Redirect uri și Regulations uri).

Administratorii OLX vor aproba sau dezaproba cererea de adăugare aplicație în 24-48 ore și se va genera un Client ID și o Cheie secretă.

Pasul 2: În BOCP se accesează meniul Integrări - Conector eCommerce și se apasă butonul +Conectează un nou site, apoi se selectează din listă OLX.

Se completează Client ID și Cheia Secretă generate la pasul1.

Se copiază CallBack URL-ul din BOCP și se introduce pe OLX în câmpul Redirect URL.

Alte setări

Se completează câmpurile de la Setări pentru publicare.

Pentru conectarea la OLX se apasă butonul Conectare la OLX și se va deschide într-o fereastră nouă contul tău OLX cu mesajul Conectare cu succes. (Dacă nu se întâmplă acest lucru, verificați datele configurate la Pașii 1 și 2)

Apoi se apasă butonul Sincronizare nomenclatoare pentru a efectua sincronizarea județelor, categoriilor și caracteristicilor.

După efectuarea setărilor dorite se bifează căsuța Sincronizare Activă și se salvează.

Configurare publicare produse pe OLX

În BOCP se accesează meniul Catalog - Catalog Produse tab-ul Publicare Produse.

Se selectează feed-ul OLX din listă și se activează publicare produselor.

La tab-ul Opțiuni Destinație se efectuează setările dorite pentru Transmitere stoc, Transmitere produse și se selectează punctul de lucru din care se va trimite prețul.

Funcționalități

Este necesară asocierea categoriilor din BOCP cu cele de pe OLX.

Se selectează categoria din BOCP și categoria OLX care corespunde.

Se bifează produsele care se dorește să fie publicate pe OLX. După ce acestea au fost  aprobate de administratorii OLX va fi atribuit un ID extern. În cazul în care există erori la publicare, acestea vor apărea în BOCP în coloana Erori.