Knowledgebase

Configurare feed furnizori

Pentru configurare, se accesează meniul Integrări - Feed-uri Furnizori - Adaugă feed produse de la un alt furnizor, aici se pot verifica feed-urile existente definite cât și lista tipurilor de feed-uri implementate deja.

Dacă un tip de feed încă nu apare pe listă, rugăm clienții să contacteze departamentul comercial pentru implementare la adresa comercial@bocp.eu

Din listă se selectează feed-ul dorit

 

Se pot adăuga două tipuri de feed-uri:

  1. feed de la alt cont BOCP (adică furnizorul nostru utilizează BOCP și se va primi automat lista lui de produse) - numit serviciul de PUSH intern.
  2. feed de produse de pe un alt site.

Configurare feed de la un alt furnizor BOCP:

Se dă un click pe butonul Adaugă feed de la un furnizor care utilizează BOCP și se primește codul de autorizare:

Codul va fi afișat și se trimite către partenerul nostru care îl va introduce în contul lui. Feed-ul de produse va aparea automat în această secțiune dupa ce furnizorul procesează codul. Procesarea codului este prezentată pe pagina de configurare distribuție marfă prin PUSH intern.

Configurare feed de la un alt furnizor sau de pe un site:

Aici pot exista două tipuri de feed-uri:

Feed-uri prin API, cu user și parola:

Astfel de feed-uri sunt cele de la NOD Distribution sau Like IT. Clientul trebuie sa aiba un contract cu furnizorul și primește datele de acces la platforma B2B și API. Prețurile din feed de obicei sunt personalizate pentru contul care accesează.

Feed-uri de pe alte site-uri:

Acest tip de feed poate fi accesat de oricine are link-ul și nu necesită parolă pentru acces.

Adăugare feed extern:

Se apasă butonul Adaugă feed produse de la un alt furnizor și se selectează tipul de feed:

Lista de feed-uri disponibile va crește cu timpul, putem implementa feed-uri noi la cerere.

După adăugare, se dă click pe Configurare:

Fiecare feed are o pagină proprie de configurare. Aici se configureaza si informatiile care sa fie preluate in BOCP la resincronizarea feedului. In mod implicit, la toate produsele care apartin de un anumit feed se actualizeaza datele care sunt bifate sa se actualizeze la feed-ul respectiv, insa, la nivel de produs (in Lista produse la furnizori, regasit la Integrari-Feed-uri furnizori) se poate exclude complet sincronizarea produsului, sau se poate alege excluderea stocului si/sau a pretului din sincronizare.

După completarea datelor necesare, se poate da click pe butonul de testare și apoi se închide formularul și se dă click pe butonul de Importare în BOCP.

Importarea poate dura 1-2 minute dacă sunt multe produse în feed.

La feed-urile interne (de la alte conturi BOCP) se poate bifa importarea automată a tuturor produselor, acestea se vor importa cu categorii cu tot. La feed-urile externe, se va putea seta care categorie externă să fie importată și în care categorie internă.

Funcționarea de bază a sistemului de feed-uri

Toate feed-urile definite vor fi importate într-o listă unificată de produse:

Această listă se poate filtra după feed și categoriile din feed-ul selectat. Având în vedere că fiecare feed are propriul sistem de categorii, acestea nu puteau fi combinate, dar se poate căuta pe listă după cod produs sau denumire, și se poate vedea la care furnizor este disponibil produsul, stocul și prețul de achiziție.

 

Import produse în gestiune

După selectarea unei categorii, apare opțiunea de Import Categorie. Aceasta permite selectare unei categori interne din BOCP în care să fie importate automat produsele.

La configurarea feed-urilor se poate bifa actualizarea automată a produselor importate, astfel la fiecare reimportare a feed-ului, schimbările la produse din feed se vor actualiza și la produsele importate.

 

Se poate bifa ce date să se actualizeze atunci când intervin schimbări în feed

Publicarea produselor preluate din feeduri în catalogul webshop

Produsele din feed-uri initțal se preiau ca și invizibile (pentru a proteja conținutul magazinului virtual să nu apară din greseală produsele din feed în mod automat, fără aprobarea prealabilă a administratorului)

Mențiune: există două trepte de vizibilitate: fiecare produs e compus din grupa de produs (implicit invizibil) care poate conține una sau mai multe variante (implicit vizibile)

Pentru a publica un produs preluat din feed sunt necesari următorii pași:

Ce detalii se importă în BOCP?

În funcție de informațiile disponibile în feed, se vor importa:

Produsele care dispar (nu mai apar) din feed vor rămâne la lista produselor istorice, dacă au fost importate în BOCP atunci bineînțeles nu se șterg și informațiile importate rămân nemodificate.

Viteza de import depinde de cantitatea produselor în feed și de încărcarea sistemului. BOCP va lucra în fundal pentru a actualiza produsele sau a importa produse noi din categoriile externe asociate cu o categorie externă.

Dacă nu găsești un feed definit, contactează departamentul comercial pentru implementare la adresa comercial@bocp.eu