Knowledgebase

Cereri de transfer de către utilizatori

Această facilitate permite utilizatorilor din magazii (puncte de vânzare) să plaseze comenzi de transfer (alimentare a stocului) către un gestionar central sau depozit.

Configurare

Orice utilizator are dreptul de a crea o cerere de transfer din punctul lui de lucru. Dacă utilizatorul nu este limitat la un punct de lucru, va putea deschide o cerere pentru oricare punct de lucru.

Pentru utilizatorii care sunt gestionari (pot efectua transferuri) trebuie bifată cel puțin una dintre drepturile: Poate transfera de oriunde sau Poate iniția transfer de la el:

Sistem->Setări cont->Utilizatori->Detalii

La firme mai mici de obicei este o persoană care face toate transferurile și are dreptul total. Dacă sunt mai multe depozite se pot seta doi utilizatori care să poată face transfer, dar doar din depozitul alocat.

Utilizare

În meniul Gestiune- Transfer Magazii- Cerere transfer apare sus un buton pentru a iniția o cerere de transfer:

Se alege punctul de lucru de unde se cere transferul și punctul de lucru în care se transferă produsele apoi se apasă butonul Adaugă produs.

La crearea unei cereri, utilizatorul adaugă produsele în cantitățile necesare pe cererea deschisă și apoi o finalizează:

La vizualizarea necesarului de transfer avem și situația cu cantitățile cerute cât și cantitățile rămase. Este posibilă crearea mai multor transferuri din mai multe puncte de lucru pentru a onora aceeași cerere.

La tab-ul Cereri de transfer se poate verifica lista cererilor și statusul acestora (dacă au fost sau nu onorate). 

Pentru a aproba transferul se dă click pe iconița și se apasă butonul Transferă produsele cerute.

Gestionarul (persoana cu drept de transfer) va vedea butonul Transferă produsele cerute și va avea opțiunea să selecteze sursa transferului (depozitul lui, daca e limitat, sau alte depozite):

Se deschide o fereastră în care cantitatea cerută se poate modifica

Gestionarul alege depozitul și vede instant cât poate transfera. Butonul Transfer produse va genera un bon transfer cu produsele cerute.

Nota: bonul de transfer genereazaă instant ieșirile de pe stoc și se generează avizul de transfer. Utilizatorul la destinație va trebui să intre la secțiunea Transferuri către mine și să receptioneze produsele.

Important: Dacă opțiunea de autorecepționare este activată atunci în momentul transferului produsele vor fi recepționate automat la destinație.

Opțiunea se activează de la meniul Setări modul->Opțiuni transferuri

Dacă cererea nu a fost complet onorată, se va afișa cantitatea rămasă și se poate reveni mai târziu pentru a genera încă un transfer cu diferența.