Knowledgebase

Stocuri pentru Pachete produse sau produse finite

Am introdus un calcul stoc estimat la produsele finite sau pachete produse.

Apare în aplicație, la produsele care au rețetă de producție, o coloană cu stoc potențial, adică cantitatea ce ar fi posibil de produs din materiile prime sau componentele disponibile.

Stocul potențial este util pentru clienții care utilizează modulul de producție sau clienților care doresc sa facă un produs combinat din mai multe produse la pachet.

Stocul potențial poate fi setat să fie transmis adăugat la stocul real, prin stoc push, către site-uri sincronizate cu ERP-ul BOCP.

Cum se utilizează stoc potențial

Stocul potențial este calculat în fundal, în 1-2 minute după schimbarea stocului la una dintre componente sau materii prime:

Stocul fictiv este calculat automat la produsele care au o rețetă de producție, astfel este necesar doar să se creeze o rețetă:

Rețete pentru producție sau pachet produse pot fi create din modulul Gestiune->Producție/Conversie->Rețete

Vezi aici cum configurezi o rețetă https://kb.bocp.eu/view/0/228-configurare-reteta-productie.html

Video Tutorial:

Sau intrând pe un produs nou creat, la secțiunea Rețetă producție, se poate crea rapid o rețetă, selectând doar produsele componente/materiile prime.

Transmiterea stocului potențial către site-uri sau platforme eCommerce sincronizate

Stocul se poate transmite către platforme eCommerce precum eMAG, cel.ro, shopmania, sau site-uri realizate pe alte platforme create pe OpenCart, Magento, Prestashop, detalii aici

Opțiunea de a include stocul potențial la transmiterea stocului se poate activa la SISTEM->Setări cont-> API sau la GESTIUNE->Gestiune Stoc->Push:

Aici apar toate destinațiile la care se transmite stocul cât și o opțiune pentru a activa includerea stocului potențial.

De asemenea pentru a utiliza stocul global la trimitere trebuie activată opțiunea Pentru a trimite stoc din retete, foloseste stocul global al materiilor prime

Utilizarea opțiunii stoc potențial necesită licență de utilizare pentru modulul Producție/Conversie BOCP.