Knowledgebase

Autogenerare bonuri de producție/conversie pentru vânzări care rezulta în stoc negativ

Opțiunea este utilă firmelor care comercializează pachete de produse, realizate dintr-unul sau mai multe produse și se dorește simplificarea procesului de urmărire al stocurilor produselor incluse în pachet.

La finalizarea unei vânzări care are la bază o rețetă definită, se va crea automat un bon de conversie pentru produsele care nu sunt pe stoc.

 Pentru a obține acest lucru se bifează opțiunea de la meniul Gestiune- Conversie/Producție- Setări modul

În momentul vânzării, dacă pe bonul de vânzare este adăugat un produs  care nu mai este pe stoc, dar are definită o rețetă, cantitatea va  apărea cu roșu, iar lângă cantitate va apărea stocul posibil de  realizat.

În cazul în care cantitatea apare cu roșu, atunci trebuie bifată  opțiunea de autogenerare bon conversie (precum în imaginea de mai jos)  înainte de închiderea bonului de vânzare.

 În cazul în care a fost închis bonul de vânzare, iar opțiunea nu era bifată, se poate și ulterior genera bonul de conversie prin apăsarea butonului Producție stoc lipsă.

 Se pot produce cantitățile lipsă fără a genera un bon de conversie,  apăsând butonul Produce X buc. sau cu generare bon de  producție/conversie, apăsând butonul Generează Bon Producție pentru  toate produsele cu lipsa.