Knowledgebase

Exemplu flux de achiziție pentru o comandă cu stoc lipsă:

Mai jos se simulează o comandă cu stoc insuficient. După închiderea comenzii (finalizare cu rezervare stoc) se vor rezerva stocurile disponibile și se va afișa o alertă la fiecare articol la care nu există stoc suficient.

Aici se pot adăuga individual cantitățile lipsă pe necesarul de comandat sau există un buton care va pune automat tot ce e nevoie de comandat pe un necesar:

La tab-ul de Achiziționare de pe comandă se afișează o sumarizare cu ce produse lipsesc și cât este nevoie să se comande.

Aici apare și stocul global să se poată verifica dacă se poate lua stocul din alt punct de lucru dacă există.

După ce se pun produsele pe necesar, se selectează pe loc și furnizorul preferat.

Aici menționăm că unele produse pot fi alocate la un furnizor fix, și se limitează la un singur furnizor pentru a evita mixarea furnizorilor.

Înainte de a plasa comanda la furnizor, în funcție de fluxul de lucru al fiecărei firme, se pot trece anumite informații pentru a urmării mai ușor produsele de pe necesarul de comandat:

Tot de pe lista de necesar, se poate intra pe fiecare articol în parte (de pe iconița cu ochi) și se afișează mai multe informații:

Procedura de comandă de la furnizori:

De obicei comanda de la furnizori nu se efectuează pe loc și necesarul permite să se adauge lipsurile de pe mai multe comenzi și să se plaseze centralizat comenzile către furnizori.

Pentru a plasa o comandă, se accesează în modulul CRM Achiziții și se setează furnizorul preferat la produsele de pe listă. Dacă produsul a fost deja comandat în trecut, se va precompleta ultimul furnizor și se poate verifica și ultimul preț de achiziție:

Dacă sunt selectate mai multe articole cu diferite furnizori, se vor genera mai multe comenzi automat:

După generare se mai poate verifica comanda și se poate genera o comandă redactată pe baza unui șablon prestabilit, care se trimite direct la furnizor prin email:

Recepționarea produselor și alocarea la necesar pentru onorare

 

Se accesăm o comandă furnizor și există o opțiune pentru a genera o recepție pe baza comenzii, util pentru cazurile în care factura de la furnizor este identică sau foarte asemănătoare cu comanda:

 

În momentul în care adăugăm produsele pe recepție, vedem automat că putem onora un necesar:

Aici se poate aloca cu un click toate intrările în sistem FIFO, sau se poate aloca manual la care comandă se dorește să onorarea stocul tocmai recepționat:

Se vede pe loc și cine va fi alertat automat prin email după închiderea recepției și dacă se dorește se poate trimite și manual alerte prin email.

Sistemul va trimite automat alertele de email la responsabilii comenzilor. Fiecare va primi o listă cu ce comenzi au fost complet sau parțial onorate și poate intra direct pe comandă de pe linkul primit prin email.

Mailurile se vor trimite la adresa de email al utilizatorului. Adresele de email se configureaza la SISTEM-> Setari cont-> Utilizator-> editare utilizator.