Knowledgebase

Agenți de vânzări

Introducere

Acest modul permite definirea agenților, alocarea agenților la contacte sau vânzări, definirea unui comision agent, calcul comision după vânzare, rapoarte. Cont agent pentru a-și vedea comisioanele și sold.

Configurare

Pentru a configura un agent de vânzări se accesează modulul de Contacte-> Agenți vânzări și se selectează din lista de contacte. În momentul în care se configurează agentul de vânzări se stabilește și comisionul care i se alocă.

 

 

La Setări modul-> Setări generale se pot defini Alocarea și calculul comisioanelor și dreptul agenților de a adăuga manual contacte noi în sistem sau utilizând formularul Adaugare prin CUI

 

La Setări modul->Grupe de agenți se pot defini grupele de agenți și se pot seta comisioanele aferente grupelor.

Dacă se editează o grupă de agenți , se pot defini reguli de comisioane dinamice pe baza rulajului din luna anterioara sau se pot implementa la cerere reguli și pentru alte perioade, ca de exemplu ultimele 3 luni sau 6 luni.

Reguli de aplicare comision:

 1. Dacă un agent are valoarea comisionului alocat >0 atunci se va lua în considerare comisionul lui fix.
 2. Dacă un agent nu are comision, atunci se va lua în considerare comisionul grupei la care este alocat.
 3. Dacă grupa în care este alocat agentul are reguli de comisioane definite și una dintre reguli intră în vigoare, atunci se va lua în considerare comisionul din regulă astfel:
  • Dacă este setat un comision de 5% pentru grupă, toți agenții vor avea comision 5% implicit, unde se pot seta plaje de comisioane
   1. pentru rulaj 1000-1999.99 comisionul sa fie 6%
   2. pentru rulaj 2000-2999.99 comisionul sa fie 7%
  • !!! Dacă nu se vor defini alte plaje după 2999.99, iar rulajul agentului va fi mai mare decât ultima plajă definită, atunci se va lua în considerare comisionul implicit de 5% !!!
  • Dacă sunt mai multe reguli definite care ar fi aplicabile atunci se va lua în considerare comisionul cel mai mare

Clienții pot fi alocați unui agent astfel: