Knowledgebase

Cum creez variante la un produs?

BOCP permite definirea mai multor variante pentru produse. Variantele se fac de obicei pentru o caracteristică unică, de exemplu mărime sau culoare, fiecare variantă având o mărime sau o singură culoare.

Astfel, avem un produs virtual “Pantofi damă”, iar variantele ar fi mărimile 6,7,8,9.

Pe site se dorește gruparea variantelor, astfel pe listă apare produsul cu poza și când se accesează pagina produsului, atunci utilizatorul alege varianta (mărimea) dorită și îl adaugă în coș. Fiecare variantă are stoc diferit și poate avea preț diferit.

STOC: Fiecare variantă este de fapt un produs separat, dar este grupată impreună cu celelalte variante pentru a fi mai ușor de administrat și să fie posibilă afișarea ca un singur produs pe webshop. Variantele au un titlu comun, și au un titlu variantă care poate diferi.

După ce au fost definite caracteristicile în program se creează variantele prin clonare.

Fie se accesează produsul din Gestiune - Gestiune stoc - Lista produse, fie din CloudMart - Webshop, se apasă butonul de clonare pentru crea o variantă, care va fi un produs nou diferit de cel inițial, cu propria fișă de magazie.

Dacă există deja mai multe produse care nu au fost create ca și variante, se pot asocia la produsul selectat ca și variante.